Meidän porukat lähti eilen kohti Jyväskylää ja jättivät minut ja Helvin kahdestaan kotia vahtimaan. Nyt meillä onkin hyvin ollut aikaa treenailla tota tokoa ja tietenkin piha-agilitya, nyt kun lumetkin ovat kertakaikkisesti sulaneeet pois.
Toko sujuu hyvin. Liikkeet on hallinnassa, vielä vähän parannellaan täsmällisempään suorittamiseen:
Seuraaminen: sujuu sekä hihnassa, että ilman. Koira kuitenkin seuraa hieman kaukana, ja välillä perusasento unohtuu, muuten kuitenkin hyvä. Käännökset sujuu.
Paikalla olo ja luoksetulo sujuvat rutiinilla eriomaisesti, vaikka luoksetulossa vähän koira jää haaveilemaan käskyn kuultuaan, eli siis lähtee hieman hitaasti, mutta tulee kuitenkin reippaasti luokse ja erinomaiseen perusasentoon.
Liikeestä seisominen sujuu nyt jo hienosti, koko naisia liikkeitä ei oteta, vaan vapautetaan jos koira jää hyvin, joskus myös niin että palaan koiran sivulle ja sitten vapautus.
Maahanmeno sujuu myös, sitä ei kauheasti olla otettu, koska Helvi ei kuitenkaan miellään menisi, kun se on märkä. Siinä vielä käsimerkki, josta tietenkin sitten putoaa pisteitä.
Vapaa hyppy: käsimerkki, muuten hyvä.
Eniten näistä liikkeistä pelottaa tämä luoskepäästävyys. Sitä ei olla treenattu ei piitkiin aikoihin. Huomenna pitää pyytää jotakin vierasta tulla "koskettelemaan" Helviä, kun se on perusasennossa sivulla, ja katsoa miten se siihen suhtautuu.
Noutoakin ollaan treenattu, pelkästäään ollaan kapulaa käytetty suussa. Helvi ottaa kapulan nykyään mieluummin kuin ennen. Nyt vain pitäisi löytää parempi kapula, jossa on kapeampi kapulan keskiosa.
Ollaan menossa möllitokoihin 4.5.  Vantaalle, hyvää harjoistusta tämä.
Piha-agilityssa treenataan ohjaamiskuvioita. Helvillä on paljon energiaa ja vauhtia. Nyt vain odotetaan hieman lämpimämpiä aikoja, niin päästäisiin kunnolla treenaamaan kentälle.