Käytiin taas agilitykurssilla sunnuntaina. Tällä kertaa oli vuorossa kepit. Aloitimme harjoittelun vinokepeillä. Helvi ymmärsin idean nopeasti ja menikin ne oikein loistavasti. Muuta ei ehdittykkään tehdä.
Toko otettiin eilen ihan urakalla. Ensin otettiin seuraamista. Erinomaisesti pysyi kontakti ja seuraamispaikka, jopa käännökset. Tosi hienoa. Sitten otettiin liikkeestä seisominen, joka sekin oli aivan mahtava. Maahan meno oli hieman hidas, mutta nyt jo paljon parempi. Sitten otettiin vielä luoksetuloja, pari suoraa ja sitten yksi pysähdyksella ja taas pari suoraa. Kaikki onnistu tosi hyvin, ja olin aivan yllättynyt siitä miten Helvi osasi pysähdyksen. Myös kaukokäskyjä harjoiteltiin, ja nekin meni niin hyvin että. Olin n. kolmen neljän metrin päässä, ja sitten tietenkin annoin käskyn ja Helvi töysin yllätyksekseni meni täydellisesti. Hassua, kun se kehittyy ilman että itse pysyn mukana.
Tämä uusin tuttavuutemme koiratanssi on vienyt minut täysin mukanaan. Ollaan opeteltu pari uutta temppua, ja kertailtu vanhoja, lisäksi olen suunnitellut vähän sellaista pientä ohjelmaa, vaikka tämä onkin vain kiva harrastus. Helvi nauttii uuden oppimisesta, joten miksipä ei. Mukavalta lajilta tämä on vaikuttanut, ja uskon että tulemme harrastelemaan sitäs siinä sivussa.
Käytiin myös Juulia ja Betsyn kanssa lenkillä, vaikka tarkoitus olikin pitää VNK:n(Veikkolan Nuoret Koirakot)- koirakerhon tapaaminen, mutta muita ei sitten päässytkään paikalle. Helvi oli todella innoissaan, kun pääsi Betsyn kanssa kahdestaan leikkimään.
Otimme myös viesti harjoituksia. Tänään ne sitten menivät niin hyvin, ettei paremmin voisikaan. Betsy oli todella innoissaan. Lopuksi menimme vielä koulunpihalle, jossa Helvi päätti sitten lenkin lopuksi karata valjaista ja lähteä jonkun lenkkeilevän koiran ja sen omistajan perään. Niimpä minä sitten juoksin sen perässä, ja koitin saada sitä kiinni. Se oli kuitenki saanut sellaisen "villiintymiskohtauksen" ja innoistui haukkumisesta toden teolla. Sain sen kuitenkin lopuksi käskettyä maahan ja laitettua sille valjaat. Toi koira on kyllä ihan mestari karkaamaan valjaista. Onneksi tälläkertaa selvittii vain säikähdyksellä.