Käytiin eilen treenailemassa tokoa. Ensin otettiin pieni pätkä seuraamista, keskittyen seuraamispaikkaan. Oikein hienosti meni, näin pienoisen treenitauon jälkeen. Helviltä löytyy taas motivaatiota tokoiluunkin. Toistettiin vielä sama n. 5 metrin seuraamispätkä. Paljon kehuja ja vapautus.
Jatkettiin kävelyä läheiselle pellolle, jossa otin pitkän n. 20 metrin luoksetulon ilman perusasentoon tulemista. Upeaa! Koira lähti heti kun kuuli käskyn ja juoksi niin kovaa kuin vaan lähtee. Sitten taas roppakaupalla kehuja ja namia. Sitten vielä leikittiin vähän aikaa Helvin löytämällä kepillä.

Kotona vielä otettiin vähän noutokapulaharjoituksia. Ensin vain koiran suuhun kapula ja sitten heti namia, jos näin sais vähän innostusta tähän kapulointiin. Sitten käytettiin vielä hiukan kauemmin kapulaa suussa, ja hyvinhän se sujui. Ainut ongelma tässä noutamisessa on nyt tämä, miten tästä eteenpäin. Neuvoja?

Sunnuntaina käytiin jo toista kertaa agilityilemassa ihan kurssilla. Mehän ollaan siis alkeiskurssilla, vaikka Helvi osaakin melkeempä kaikki esteet. Tälläkin kerralla tuli todetuksi, että eihän tässä koiraa tarvistse kouluttaa, vaan omistajaa, joka töppäilee tuon tuostakin, mutta onneksi saadaan siihen hyviä neuvoja, niin kurssin ohjaajalta, kuin muilta kurssilaisiltakin.
Vuorossa oli siis kolmen peräkkäisen esteen suorittaminen. Helvillä riitti virtaa, vaikka muillekkin jakaa. Esteet mentiin niin vauhdilla, ettei ohjaaja meinaa perässä pysyä. Nyt kotona pitää vain omistajan harjoitella, ettei ohjaa liian matalalla, muttei liian korkeallakaan. No, ihan mukavasti meni, ja loppu huipennuksena vielä, että Helvi suoritti ihan omin nokkinenn, niin paljon pelätyn keunuesteenkin. Eikä neiti näyttänyt keunun kolahduksesta olevan moksiskaan. :)