Tänään pääsin koulusta jo yhdeltä, ja meillähän on tokokisat tulossa ensi sunnuntaina, joten päätin lähteä treenaamaan Helvin kanssa tokoa Veikkolan keskustaan. Siellähän saisimme treenata häiriön alaisena.
Aloitimme treenimme pururadan hiekkakentältä, jossa otimme seuraamista. Se sujui erioamisesti, seuraamispaikka ja kontakti sujuivat hienosti. Päätin kuitenkin vaihtaa täyskäännöksen suuntaa, niin että käännyn itse vasempaan oikean sijasta. Tällä tavoin kontakti säilyy paremmin ja käännöksestä ei tule niin töksähtävää.
Jatkoimme matkaamme koulun kentälle, jossa saimmekin työskennällä kunnolla häiriön alaisena, kun pihalla oli lauma iltapäiväkerhoilaisia ja ohi käveli pariinkin otteeseen vieraita koiria.
Aloitin paikalla minuutin paikalla ololla. Helvi pysyi hyvin, eikä välittänyt yhtään vaikka vain n. kymmenen metrin päästä käveli toinen koira ja lapset leikkivät ihan vieressä. Tästä olen todella ylpeä!
Lämpöasteet ovat olleet lähipäivinä reilut 20 astetta- varjossakin. Siksipä otimme vain ihan hieman kerralla ja pidimme sitten tauon. Helvillä oli ymmärrettävästi todella kuuma, joten juotin sille melkein puoli litraa vettä. Välillä oli pakko käydä istuskelemassa varjossa. Toivottavasti sunnuntaina ei ole aivan näin kuuma.
Jatkoimme treeniä luoksetulolla, joka oli aivan erinomainen. Helvi  lähti heti kutsun kuultuaan, tuli ripeää laukkaa ja sitten vielä suora perusasento. Tästä hyvästä reviteltiin sukkpallolla.
Lopuksi otin vielä n. 10 metrin seuraamispätkän ja täyskäännöksen. Pakko sanoa, että näin hyvin Helvi ei ole ikinä seurannut. Sitten taas lelupalkka, vaikka totesin namin olevan kuitenkin parempi palkkaamiskeino, koska silloin Helvin saa paremmin kuuntelemaan ja keskittymään asiaan.
Enempää ei viitsinyt liikkeitä ottaa, vaan lähdimme tässä vaiheessa kotiin. Itse olen todella tyytyväinen tämän päivän treenin, ja toivon että kisatkin menee näin hyvin.