Eilen taas treenailtiin tokoa. Helvi oli niin upea, että meinas tippa linssiin tulla. :)
Seuraamista otettiin aika pitkä pätkä suoraa ja sitten käännös vasempaan, taas suoraa 5m. ja sitten käännös oikeaan ja lopuksi täyskäännös. Upeaa! Kontakti pysyi ihan koko ajan, ja seuraamispaikka ja käännösten kontakti olivat melkeimpä täydelliset.
Luoksetuloa otettiin pari kertaa, joka kerralla tuli nopeasti ja lähti heti käskyn kuultuaan. Sekin meni silleen kympin arvosesti. Treenitauko oli ihan paikallaan.
Maahan meno ja seisominen liikkeestä on ihan ok. Vaikka tuohön maahan menoon pitäisikin saada lisää vauhtia. Seisominen on ollut aina vahva, eikä siinä oikeestaan ole mitään korjattavaa. Kun koira vaan toimisi kisoissa noin hyvin, niin sieltä tuli nyt se Alo1.

Otettiin sitten vielä agilitya omilla esteillä. Tein sellasen rada, missä oli kolme hyppyä ja aa. Ensin tuli yksi hyppy ja tiukka käännös vasempaan. Sitten aa ja loiva kaarros oikeaan ja taas yksi hyppy. Helvi meni täysillä ja oli todella innoissaan. Sitten palkaksi vedettiin käyttä, keksin uuden palkkaamiskeinon, jolla saan Helvin taas innostumaan, sellanen vähän alle metrin mittanen köyden pätkä, jossa on päässä solmu. Sillä Helvi rakastaa retuutusleikkimistä.
Tänään käytiin myös agilitykurssilla. Vuorossa oli putki, pussi ja pituus. Kahta ensiksimainittua ei olla koskaan harjoiteltu, mutta pituus on jo ennestään tuttu. Aloitimme putkella, jota Helvi katsoi hieman oudoksuen, mutta meni sinne heti, kun kutsuin putken toiseta päästä kyykylläni. Toisella kerralla meni vielä innokkaammin, ja kolmannella jo ryntäsi putkeen :D Sitten muiden jälkeen koklattiin vielä kerran, silleen että itse käsken sen ja juoksen siinä putken vierellä. Helvi meni taas rynnäten putkeen.
Sitten otettiin pussia, joka meni vähän siinä putken sivussa. Mutta sitten kun apuohjaaja laski putken suuta alemmas Helvi katsoi mua, just silleen "Hei, ethän sä kuvittele, että mä meen tonne." Sian sen kuitenki houkuteltua Helvin sinne. Lopuksi sain sen vielä menemään niin, että pussin suu oli melkeen kiinni.
Pituus meni hienosti, ja lopuksi otettiin vielä pieni radan pätkä, jossa oli pituus, putki ja hyppy. Helvi oli innoissaan ja ryntäsi putkeenkin ennakkoluulottomasti. Tosi hyvin meni, ja ensi viikolla päästään taas agilityilemaan :)