Tänään otettiin Helvin kanssa pitkästä aikaan kunnon tokotreenit. Helvi oli hyvässä vireessä ja energiaa löytyi vähän liikaakin. Kaiken lisäksi minulla oli vielä Helvin rakastamia nameja ja sen lempi lelu, valkoinen pehmoluu.
Aloitimme tapamme mukaan seuraamisella, joka ei ole ollut ikinä niin hyvää kuin tänään. Seuraamispaikka oli lähes täydellinen ja kontakti erinomaista. Käännöksetkin meni hyvin. Hienoa, jos kisoissa menee näin se on täysi kymppi. Liikkeestä maahan meno, se oli ihan loistava. Koira meni nopeasti maahan heti käskyn kuultuaan. Seisominen vanhasta tottumuksesta tosi hyvin. Sitten otettiin ruutua, n. 7 metrin matkalla. Hoin tavan mukaan mennään tekeen ruutua, ja Helvi ilmeisesti tajusi mistä oli kyse, koska haki katseellaan ruudun. Sitten vain käsky, ja koira ryntäsi ruutuun. Jäi seisomaan, vaikkakin vinoon. Ruudussa oli nami, ja kävin vielä vapauttamassa koiran ja palkkaamalla lelulla. Tähän väliin otettiin luoksetulo, pysähdyksillä ja ilman. Varsinkin pysähdyksellä meni tosi hyvin, sillä suorahan on aina ollut erinomainen. Vikaksi vielä ruutu, joka meni taas tosi hyvin.
Treenien lopuksi agilitattiin hieman omilla esteillä. Helvi oli tosi vauhdikkaalla tuulella, mutta kuunteli kuitenkin hyvin. Harjoiteltiin kiertämistä ja eteen menoa. Aivan upeaa.