Treenailtiin tänään tokoa. Kontakti pysyi todella hyvin seuraamisessa ja käännöksissäkin pysyi sivulla, eikä lähtenyt haahuilemaan. Paikallaolossa katse pysyi hyvin ohjaajassa ja koira pysyi, kuin pysyikin parisen minuuttia paikalla. Helvi, on edistynyt suurella harppauksella, varsinkin seuraamisessa, jossa kontakti on nyt just parhaimmillaan, toivottavasti myös elokuussa, jolloin on tarkoitus mennä kisoihin.
Otettiin myös liikkeestä seisomista ja maahanmenoa. Seisominen meni tosi hyvin, samoin maahan meno, vaikka siinä onkin iso käsimerkki ja nami mukana, seisomisessakin pidän vielä varmuuden vuoksi namia. Kapulaakin otettiin hiukan, vaikka käytinkin vain suussa ja otin pois, mutta koirasta huomaa, että ottaa nykyään kapulan mieluummin, eikä enää nyrpistele.

Agilityakin otettiin vähän. Puomin suostuu jo menemään, ennen pelkäs sitä. Esteitä laitettiin n. viisi peräkkäin ja niistä kaksi käskettiin "eteen"-käskyllä. Hyvin meni, vaikka hiukan hitaasti. En viitiny enempää ottaa, koska oli tosi lämmin, ja koira ei jaksanut oikein kunnolla.