Vaikka olenkin itse melkeempä yksijalkainen, en voi kuitenkaan olla treenaamatta (: Se vaan on tapa, ja itselläni on ollut ainakin vieroitusoireita tokosta, totta tosiaan.. Helvilläkin on todella suuri into tehdä, kun ei olla pitkään aikaa päästy tekemään mitään.
Toissa päivänä itselläni sitten hermot sairasteluun tai siihen oikeastaan ettei voi mitään tehdä, ei edes käyttää koiraa lenkillä, joten päätin sitten treenata. Helville ilmoitin vain että "mennään treenaamaan" niin koirahan sai sellasen hepulin että, suloinen otus (: Tässä siis hieman koottuja treenejä parin päivän sisältä, kaikkea näitä ei joka päivä olla treenattu, tänäänkin otettiin vain tuota ruutua:
Aluksi otettiin luoksetulo, kun se onkin melkeempä oikeastaan ainut alokasluokan liike mitä voimme treenata. Olisitte nähnyt mikä vauhti, aivan upeaa. Matka oli n. 15m ja koiralla meni ehkä kaksi sekunttia. Aivan mahtavaa! Perusasentokin oli suora, tästä siis jättimäisesuuri palkka. Sitten otin tuota merkkiä, jota aloiteltii siis vähän aikaa sitten treenimään. Helvi osaa nykyään kiertää merkin toiselle puolelle, jos ollaan alle metrin päässä. Tosi ylpeä olen koirasta. Ehkä tästä päästään eteenpäinki (:
Sitten aloiteltiin myös aivan alusta ruutu ja nouto. Pakko sanoa, että näissä treeneissä olen kokenut pelkästään positiivisia yllätyksiä. Noudossa koira pitää kapulaa vapaaehtosesti suussa ja nostaa sen jo hieman alempaa, mutta ei vielä maasta olla kokeiltu. Upeaa! Hiljaa mielessäni olenkin toivonut, että jos kesällä tämä alkaisi toimia, niin syksyllä ehkä kisattaisii jo avoimessa, mutta suuria odotuksia ei kuitenkaan ole vielä.
Ruutu aloitettiin aivan alusta, kosketusalusta avulla. Tästä taitaa tulla Helvin lempiliike, se suorastaan ryntää sinne ja nappaa namit alustalta. Nyt alotettiin harjoittelemaan niin, että koira oppii kääntymään minuun päin, hyvin sekin onnistuu.

Pakko sano, että tuo tauko on tehnyt vain hyvää.. Katsotaan miten se sitten sujuu, kun olen reilun viikon päästä rippileirillä viikon ajan. Luulisin, että sekin tekee vain hyvää tokolle.