Eilen otettiin taas kunnon tokotreenit. Harjoteltiin kaikkia melkeempä kaikkia alokasluokan liikkeitä. Treenit meni kaiken kaikkiaan aivan upeasti.
Aloitimme seuraamisella, joka meni tosi hyvin. Helvi seuraa nykyään paremmin kuin koskaan. Seuraamispaikka oli siinä juuri oikein, ehkä hieman liian kaukana. Kontakti pysyin kokoajan, myös käännöksissä joka suuntaan. Pakko myöntää, että se on nykyään kaunista katseltavaa : ).
Liikkeestä seisominen on taas sellanen kymppi. Maahanmenoa hiotana taas ihan kantapään kautta. No menihän se maahan, vaikka ihan äluyttömän hitaasti.
Luoksetulo, huhuhuh. Aivan upeeta. Ei vois parempikaan olla. Koira tulee heti käskyn kuultuaan laukaten ja perusasentokin on suora. Jos se menee noin hyvin kisoissa, niin huhhuh. Todella, todella ylpeä olen tosta taitavasta neidistä : ).
Luoksetulon pysähdyksetkin sujui hyvin, astui vain yhden askeleen, ja sekin jäi, kun heitin namin käskyn kanssa yhtäaikaa koiran eteen. Toi ei oo ikinä ennen mennyt tota noin hyvin.
Helvillä on nykyään paljon enemmän treeni-intoa kuin ennen, ja omistajallekkin jää tosi hyvä mieli treenien jälkeen.
Kisoihin on tarkotus mennä 17.2. jos vaan päästään, toinen vaihtoehto on sitten huhtikuussa Helsingissä. Mutta vielä on aikaa kehittyä vielä paremmaksi.

Nyt illalla otettiin vielä paikallaolo ja ruutua sisätiloissa. Paikallaolo alokasluokan 2 minuuttinen. Upeastihan se meni. Ryhdikkäästi ja kokoajan tarkkaavaisesti.
Ruutua harjoteltiin taas pitkään aikaan. Otettiin sellanen 1m x 1m kokonen ruutu, jossa on nami keskellä. Koira odotti vieressä, kun hoin sille "tehään ruutu, tehään ruutu" ja tein siis ruudun. Kutsuin Helvin sivulle. Sanoin vielä ton "tehään ruutu". Tunsin kuinka Helvi valmistui lähtöön. Odotin pienen hetken ja käskin "eteenruutuun". Helvi suorastaan ryntäsi ruutuun ja nappas namin keskeltä. Sitten se jäi seisomaan paikalleen odottamaan lisäkäskyä. Vein sille ruutuun namin ja vapautin sen. Toistettiin toi pari kertaa. Olin todella yllättynyt, koska ei olla kauheesti tota harjoteltu. Hassua, että se meni noin hyvin. Vaikka en usko, että koskaan ees selvitään sinne Voittajaluokkaan asti, mutta kivaa harjotteluahan se on.